vineri, 11 octombrie 2013

Sport In varianta online

Joc biliard 9 bile
 Bilardul este unul dintre jocurile extrem de practicate atat in pub-uri cat si in mediul online. Acest joc a devenit, in cateva secole, foarte apreciat si si-a stabilit propriile reguli prin intermediul Asociatiei Biliardului. Pe langa clasicele jocuri de biliard (biliard 8 bile) mai sunt si jocuri biliards 9 bile. Acestea din urma, jocuri cu noua bile, au regulile diferite fata de celelalte jocuri cu biliards.

In biliard cu 9 bile toate bilele de pe masa sunt numerotate de la 1 pana la 9 si se mai adauga o bila alba. Rombul format din bile trebuie sa aiba in varf (punctul de fund) bila numerotata cu cifra 1 si in mijlocul rombului bila numerotata cu cifra 9. Celelalte bile, care intra in componenta rombului, nu are importanta cum sunt asezate.

Jucatorul care sparge rombul din bile trebuie sa loveasca cu mingea alba mingea numerotata cu cifra 1. In urma acestei lovituri, conform jocurilor biliard 9 bile, 4 bile trebuie sa fie trimise in manta sau o bila trebuie sa intre in cos. Imediat dupa lovitura de debut, daca aceasta a fost regulamentar realizata, se poate incerca o manevra denumita "push-out". Aceasta manevra este folosita pentru a pune bila alba intro pozitie mai favorabila decat cea in care se afla. Pentru a juca un push-out, jucatorul trebuie sa anunte intentia sa. In caz de push-out, bila alba nu trebuie musai sa atinga mantaua sau alte bile de pe masa. Dupa push-out, adversarul poate: fie sa joace din pozitia in care se afla, fie sa cedeze lovitura celui care a jucat push-out-ul.

Bila alba trebuie intotdeauna sa atinga bila cu numarul cel mai mic de pe masa. In cazul in care bila alba atinge o bila numerotata cu alta valoare, lovitura se considera fault. Cand bila alba revina in posesia unuia dintre jucatori, in caz de fault, acesta are dreptul de a o aseza oriunde pe masa. In jocuri cu biliard 9 bile, realizarea consecutiva a 3 faulturi va duce la pierderea partidei in favoarea adversarului. Notificarile jocului va vor anunta de numarul de faulturi pe care l-ati realizat. Sfarsitul partidei jucate in jocuri de biliard 9 bile este atunci cand ultima bila de pe masa, cea numerotata cu cifra 9, va fi introdusa in cos.
Participand la jocuri biliard 9 bile veti cunoaste si o alta modalitate de a juca biliard. De asemenea, tot in acest joc puteti socializa cu alte persoane ce se inscriu la partide de biliard online si va pueti forma noi prieteni. Scopul cel mai urmarit in jocuri biliards 9 bile este sa se introduca toate bilele in buzunarele mesei folosidu-va de cat mai putine miscari. Dupa o lovitura, nu trebuie sa asteptati ca bila alba se se opreasca. Daca sunteti suficient de experimentat in acest joc, puteti realiza miscare dupa miscare pentru a termina jocul cat mai rapid. Avansarea la un alt nivel, mai complicat, al jocului depinde atat de punctele cumulate cat si de timpul in care ati castigat partida. Ca sa aveti acces la jocuri biliards 9 bile trebuie doar sa asteptati cateva minute pana se incarca jocurile. Dupa, cu un simplu click pe butonul unde scrie START GAME veti putea incepe partida de biliard. 
Jocuri biliards 9
Jocul de biliard are la baza un alt joc de origine englezeasca se se numeste crochet. Deosebirea dintre cele doua jocuri este ca biliardul se joaca pe masa pe cand crochetul se joaca pe iarba. Jocul biliard 9 a inceput a fi practicat de cateva secole. De-a lungul timpului, regulile pentru biliard s-au modificat de mai multe ori pana cand, in anul 1885 s-a constituit Ascociatia Biliardului care a stabilit reguli standard, ce nu au mai fost schimbate, pentru acest joc.

Biliardul obisnuit de numeste "bila 8" si repecta regulile standarde ale biliardului. Mai exista un alt biliard care este denumit "bila 9". Acest joc isi are propriile reguli sunt putin diferite fata de cele obisnuite. Online, se gasesc atat joc cu opt bile cat si jocuri biliards 9. atunci cand sunteti plictisit de biliardul clasic, puteti incerca ceva diferit prin participarea la jocuri biliard 9.

- Reguli joc biliard cu 9 bile
 In cazul de joc biliard 9, numarul de bile colorate de pe masa va fi 9. Aceste bile vor fi numerotate de la 1 la 9 la care se mai adauga o bila alba. Regula de baza in jocuri biliard 9 este ca bila alba sa atinga bila cu valoarea cea mai mica de pe masa. Cu toate acestea, bilele nu trebuie sa fie introduse in ordine in buzunarele mesei. In momentul in care o bila va fi introdusa in cos regulamentar, jucatorul, la fel ca in jocurile obisnuite de biliard, va putea ramane la masa si va continua jocul pana cand va rata lovitura asupra uneia din bilele tinta. In jocuribiliard9, jucatorii nu au obligatia sa anunte ce bila vor sa loveasca si care este buzunarul vizat al mesei de biliard.

Jocul debuteaza cu formarea rombului din bile. Mare atentie la formarea rombului deoarece exista niste regului ce trebuiesc a fi urmate. Bila ce poarta numarul 1 trebuie sa fie situata in varf si bila cu numarul 9 in centrul rombului. Celelalte bile care formeaza rombul pot fi asezate la intamplare.

Lovitura de spargere regulamentara consta in urmarea unor pasi specifici numai in jocuribiliard 9.  Jucatorul care sparge rombul trebuie sa loveasca mai intai bila cu numarul 1 si, in urma acestei lovituri, fie trebuie sa introduca o bila in cos, fie sa trimita in manta cel putin 4 bile numerotate. Daca se intampla ca bila alba sa fie trimisa in manta sau in afara mesei, ignorandu-se regulile jocului, lovitua va fi considerata fault si cel de-al doilea jucator ca putea sa aseze bila alba oriunde pe masa.

La fel ca si in celelalte jocuri cu biliard, pentru a avea acces la jocuribiliard 9 trebuie sa asteptati sa se incarce jocul. Dupa ce s-a incarcat, apasati butonul START care duce la inceperea de jocuri-biliard 9. Folosind mouse-ul, se apasa click stanga pentru a se trage tacul si a se stabili forta loviturii. In momentul in care s-a stabilit tinta, se ia degetul de pe butonul stang al mouse-ului si tacul va lovi mingea vizata. Continuati la fel pana cand ati curatat masa de bilele clorate pe cate trebuia sa le introduceti in cosurile mesei.


Tot mai multi jucatori opteaza pentru jocuri-biliard 9 deoarece sunt diferite fata de jocurile normale cu biliard. De asemenea, participarea la jocuri biliard-9 va va face sa nu va plictisiti de biliard si sa mai alternati tipul de biliard pe care il jucati.